Interieur

De verdiepingsvloer bestaat uit 7 werkruimtes, een vergaderruimte, kantine en toiletblok. Dit is in onderstaande figuur afgebeeld.

Het heeft ons veel tijd gekost om tot een optimale indeling te komen. Redenen hiervoor waren:

  • We vonden het belangrijk dat er veel natuurlijk licht in de kantoren komt.
  • We vonden het belangrijk om dicht bij elkaar te kunnen zitten zonder last van elkaar te hebben.

Uiteindelijk is met behulp van interieurarchitect Co Herrebout een ontwerp gemaakt dat door de interieurbouwer verder is uitgewerkt, hier en daar vereenvoudigd en gerealiseerd. Voor het kiezen van de interieurbouwer hebben we een offerte laten maken door verschillende interieurbouwers. We hebben uiteindelijk voor Intermontage gekozen vanwege:

  • Hun gedegen aanpak: eerst een goede set tekeningen maken, en vervolgens gaan bouwen.
  • De begeleiding van ons bij het maken van de vele keuzes.
  • Last but not least: hun professionaliteit. Hier kunnen veel bedrijven in de bouw een voorbeeld aan nemen.

Je zult misschien verrast zijn als ik hier schrijf dat ze de goedkoopste aanbieder waren. Maar het was echt zo. Voor mij eens temeer het bewijs dat kwaliteit en een scherpe prijs absoluut samen kunnen gaan.
Het was een boeiend traject met heel veel (kleine) iteratiestappen: we wilden goede ruimtes hebben, niet te groot, niet te klein, geen onnodige wanden en loze ruimtes… een hele uitdaging die tot een bijzonder geslaagd resultaat heeft geleid.

We hebben de volgende ontwerpkeuzes gemaakt:

  • HPL systeemwanden. Voordeel hiervan is dat deze niet gesaust hoeven te worden.
  • Witte geluiddempende systeemplafonds in plaats van industrieel uiterlijk waarbij alles zwart gespoten is, maar waarbij je wel alle leidingen ziet. Het bleek dat er geen goedkopere en betere oplossing bestaat dan dit soort standaard systeemplafonds.
  • PVC vloerbedekking. Andere materialen zijn minder geschikt in verband met vloerverwarming/koeling.
  • Valdorpels onder de deuren. Hiermee bereik je een veel betere geluidsdichting. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat elke ruimte z’n eigen ventilatielucht aan- en afvoer heeft!

Een onderdeel dat niet zo goed ging was de trap. Hier is van alles fout gegaan. Uiteindelijk is de trap veel te steil geworden. De aannemer had er niet bij nagedacht, de interieurarchitect vond het een onbelangrijk detail en de trapleverancier had weinig tijd en hield stijf z’n kaken op elkaar. Het maken van de trap was belangrijker dan een tevreden klant.