Veel voor nu wel héél weinig en dat een heel jaar lang.

Beste mevrouw v.d. Bent,

In deze periode is het nog belangrijker om verbonden te blijven met familie en vrienden. Daarom bieden we u aan om nu via ons betrouwbare netwerk internet en vaste telefonie te gebruiken voor slechts € 1 per maand bovenop uw huidige TV-abonnement. En geen zorgen, dankzij onze Overstapservice zit u geen moment zonder internet of telefoon. Ook behoud u gewoon uw telefoonnummer. Voor uw tv-abonnement betaalt u nu € 18,70 per maand. En voor slechts € 1 extra per maand krijgt u hier Internet en Vast Bellen bij.

Duidelijker en mooier kan niet denkt zij. Als je 89 jaar oud bent heb je niet zoveel geld meer te besteden en dan is elke besparing welkom. En is dit geen hele mooie aanbieding Johan? Gelouterd in Telecom en Internet land, al vele jaren dealer van Solcon en al heel veel ervaringen verder, kon ik niet anders dan concluderen dat dit wel een hele fraaie aanbieding is. Dus: doe maar!

Dus oma gaat bellen met Ziggo (ze is gelukkig nog erg scherp en dit kan ze uitstekend!) en ze wordt uiterst vriendelijk geholpen.

Vervolgens krijgt zij een bevestiging per email waarin staat dat zij vanaf 11 juni € 42,50 per maand gaat betalen; vanaf 1 juli € 44,50 per maand. Zij ruikt (terecht) onraad en stuurt deze mail naar mij door. Dit is niet wat mij beloofd is!

Een dramatisch traject met telefoontjes en Ziggo webcare (via Twitter) volgt. De opvolging via webcare is dramatisch en op een gegeven moment schakel ik de directie (!) van Ziggo in. Vervolgens word ik door een medewerker (B noem ik hem maar even) teruggebeld die mij echt goed geholpen heeft totdat alles goed werkte. Voor alle gedoe bood hij ons een bedrag aan van € 100 voor oma en € 100 voor mijn moeite, te verrekenen via de factuur. Akkoord, dank je wel. En voor oma een bos bloemen (die ze ook gekregen heeft).

Helaas, van de facturen klopte daarna helemaal niets. Geen compensatiebedrag en nog steeds een verkeerd (veel te hoog) factuurbedrag. Volgens webcare zou ik na zijn vakantie door B teruggebeld worden als ik dit wenste. Ja, graag!. Helaas, na zijn vakantie (ik neem aan dat hij inmiddels terug is) heeft ook B mij niet meer teruggebeld. De reden is mij onbekend.

Waarom dit relaas op mijn website? Hier heb ik verschillende redenen voor.

  1. Ik wil dat oma (financieel) recht gedaan wordt.
  2. Ik vind dat dit soort walgelijke praktijken stevig aan de kaak gesteld moet worden. Tegenwoordig ben je gewoon speelbal van grote bedrijven geworden en er is geen enkel gevoel meer voor wat normaal is. Er is vrijwel geen besef meer dat je problemen die je veroorzaakt gewoon op moet lossen.
  3. Ik heb hier erg veel tijd ingestopt en een zeker rechtvaardigheidsgevoel zegt mij dat ik dit gewoon op moet lossen.
  4. Kun je ouderen nog wel opschepen met dit soort advertenties? Dit geeft extra verantwoordelijkheden naar de aanbieders hiervan! Zij krijgen dit soort problemen totaal niet opgelost, maar ze komen helaas nog veel te vaak voor.
  5. Door deze problemen te beschrijven komen ook grote bedrijven hopelijk tot het inzicht dat ze deze problemen gewoon op moeten lossen. Punt uit.

Daarom hoop ik dat ze dit nu wel gaan doen (ik zal de link van dit artikel ook direct naar de Ziggo directie sturen). Als het niet snel genoeg opgelost wordt, zal ik niet schromen vervolgstappen te zetten. Ik hoop dat dit niet nodig is.

Bijlagen:

Overzicht van gestuurde facturen en juiste bedragen (xlsx)

ZiggoWebcare correspondentie (pdf)

Wordt vervolgd!